발표자 이상묵 교수
소속 서울대학교 지구환경과학부
제목 [SEES COLLOQUIUM] The Meaning of Life and Our Place in the Universe
문의처 02-880-6497
자료 0906 이상묵교수_학생용.pdf [666645 byte] 자료 다운로드
시간 2017-09-06 12:00~13:00
장소 25-1동 국제회의실

[Abstract]

One of the reasons that I have volunteered for this lecture is to celebrate the remodeling of international conference room so that people like myself on wheelchair can access the lecture podium. Even though my office is in this building, getting up on the lecture podium was not possible until today. There are two big events in my view that played an important role in our existence today: the beginning of life which is thought to have started quite quickly after the formation of our planet and the development of human consciousness. The latter motivates us to question our identity and is a hot topic of debate in modern artificial intelligence. Both are not easy questions but I will try to explain some of the recent ideas regarding these issues. I don't expect everyone to agree with my view.

전공 런천세미나